Bela rafting hétvége

Kétnapos vadvízi evezés a Bela folyón

 

A Magas-Tátra legnyugatibb csúcsa a Kriván alól indulva folyik Podbanské -Pribylina – Vavrisovó mellett és Liptovsky Hradoknál torkollik a Vág folyóba. A Podbanske és Liptovsky Hradok közötti 25 km-es szakaszon majdnem 300 m a szintkülönbség ezért a patak esése nagyon nagy, így rendkívül gyors folyású, viszont egyáltalán nem mély. Éppen ezért rendkívül becsapós is. A combközépig érő vízben gyakorlatilag nem lehet megállni, illetve ha elsodor, nem lehet felállni. A rafting program során biztonságos helyen ezt ki is szoktuk próbálni.

Részvételi díj:

Kétnapos hétvégi rafting túra 19.500,- Ft / fő          Ajánlatkérés

 

KedvezményekMértékKedvezményes ár
Törzsutas10 %17.500,- Ft / fő
Csoport (minimum  10 fő esetén)
Előfoglalási (40 nap)

 
 
 
 
 

indulas11

A vadvízi programokra kötelező a vadvízi evezésre is érvényes biztosítás megkötése!

Programok indulása: április május hónapban hétvégenként a rafting túranaptár szerint.

 

A BELA KÉTNAPOS RAFTING a következő szolgáltatásokat tartalmazza:

  • Két vadvízi evezést, melynek időtartama 2 - 2,5 óra
  •  Teljes neoprén ruházatot (cipő, nadrág, felső)

Figyelem! A program étkezést, vacsorát NEM tartalmaz!

 
A raftingra is alkalmas rész Podbanskétól Vavrisovóig tart. Ezt a szakaszt az utóbbi években már rendszeresen tisztítják a bedőlt fáktól, akadályoktól, így a rafting túrák már kevésbé veszélyesek mint 10 évvel ezelőtt voltak, de gyermekek számára ezt a folyót nem javasoljuk!

A felső rafting szakasz Podbanskétől 1 km-re a Kokavsky-Mostnál lévő parkolótól a Pribilina-i vashídig tart. Ez kb. 7 km. A rafting túra időtartama 60-90 perc, vízállástól és csapattól függően. szakasz gyakorlatilag teljes hosszában fenyőerdőben halad. A patak szinte végig rendkívül keskeny (helyenként csak 3-4 m széles) és sok esetben éles kanyarok, bedőlt fák, erdőbe vezető járhatatlan mellékágak és felhalmozódott hordalék nehezíti az előre haladást. A patak csak a Pribilinai vashídnál szélesedik ki.

Az alsó-rafting szakasz a Priiylinai vashídól Vavrisovóig tart. A táv kb 7 km.Ennek a résznek az evezési időtartama 60-90 perc, vízállástól és csapattól függően. A hídtól (alsó rafting szakasz kezdete) a következő 3 km már jóval szélesebb a patak és a vízhozama is jóval nagyobb mert a Zapadné Tatry felől több patak is a Bela-ba ömlik. A folyó nehézsége (WW II-IV) miatt csak 6-8 személyes rafting hajóval evezünk és minden hajóban túravezető kormányoz!

Amennyiben a vízállás nem teszi lehetővé a raftingot a Bela patakon, akkor a Vágon Králová Lehota (Királylehota) és Liptovsky Hradok közötti szakaszon valamint a Liptovsky Mikulás-ban (Liptószentmiklós) lévő rafting szlalompályán evezünk. A második napi szakasz lehet a közelben lévő Bialka (kb. 40 km) folyón is, mely a Tátra északi oldalán Lengyelországban található.

A programon gyermekek szülői felügyelettel 12 éves kortól vehetnek részt, de a folyó nehézsége miatt ezt a desztinációt gyermekek számára nem ajánljuk.

A rafting túrák kezdési időpontja délelőtt 9 és délután 14 óra!

 

Szállás lehetőségek a Bela rafting programhoz.

Panziókban** kétágyas szobában reggelivel 7.500,- Ft / fő / éj

Szállodában**** kétágyas szobában reggelivel 17.500,- Ft / fő / éj

 A szállások árai 315,- Ft / Euro árfolyamig érvényesek!

 

Javasolt útvonal Budapesttől (280 km, kb. 4 óra)

Budapest – Vác- Parassapuszta- Sahy – Zvolen – Banska Bistrita – Donovaly – Ruzomberok – Liptovsky Mikulás – Liptovsky Hradok – Pribilina

Autópálya és  útdíjakról, a hasznos információk oldalon írunk bővebben.