Motorosszán túra

A motorosszán túra során egy, vagy kétszemélyes szánokkal, természetesen túravezető irányításával fedezhetjük fel a téli erdei világ szépségét. A program során természetesen szem előtt kell tartani azt, hogy az erdőben mi csak vendégek vagyunk és ha túránk során állatokkal találkozunk, akkor azok nyugalmát, továbbhaladását biztosítani kötelező.

Motorosszán túra Erdélyben

A közlekedés a motorosszánnal hasonló a quadhoz, és a jet skihez. Mivel a motorosszánokat a kanyarban nem lehet „dönteni”, mint pl. a motorkerékpárt, sokkal stabilabb annál, de nagyon fontos a testsúly áthelyezés az irányváltoztatáskor. Egy 2 órás túrához különösebb fizikai erő nem szükséges, de 4 órás túra esetén az átlagosnál nagyobb fizikai igénybevételre lehet számítani.

 
A motorosszán túra kezdetén a résztvevők először egy eligazításon vesznek részt, ahol a túravezetők megmutatják a kezelő- szerveket, a helyes ülésmódot, a haladást a szánokkal, a testsúly áthelyezését a kanyarodáskor. A rövid ismertető után pedig először a sík részen ismerkedhetnek a motorosszán képességeivel, teljesítményével, majd a túravezetőt követve nekivághatnak az emelkedőknek és a lejtőknek. A szánokon nagyon jó világítás van, tehát a sötétedés sem jelenthet akadályt. Túravezetőink több útvonalat ismernek, ezért 1-2-4, vagy akár 6 órás motorosszán túrára is vállalkozhatunk segítségükkel, de a tervezett túra időtartamot a jelentkezéskor kell meghatározni.

A motorosszánok kezelése egyszerű, könnyen megtanulható, azonban a motorok bérleti feltételeihez hozzá tartozik, hogy a nem rendeltetésszerű használatért a résztvevők tartoznak felelősséggel! A szánok bérleti feltételeihez hozzá tartozik a betöltött 18 életkor. Természetvédelmi területeken csak engedéllyel lehet használhatják a motoros szánokat!

Amit a túra során biztosítunk:

  • 1-2 személyes motoros szánok a szükséges mennyiségű üzemanyaggal feltöltve
  • Fejvédő sisak

Amit a résztvevőknek kell magukkal hozniuk:

  • Meleg, lehetőleg vízhatlan ruházat (pl: síruha) és bakancs, vagy hótaposó
  • Vízhatlan meleg kesztyű
  • Vékony sapka, vagy símaszk a sisak alá.

     
A motoros szán programra kötelező biztosítás megkötése, melynek feltételeiről honlapunk utasbiztosítás oldalán tájékozódhatnak.