Motorosszán túra Szlovákiában

motorosszan_800-jpg

Motorosszán túra Szlovákiában

Szlovák Paradicsom délnyugati szélén motorosszán túrákon is próbára teheted ügyességedet. Az 550-600 ccm-es motoros szánokkal különböző időtartamú túrákra indulhatunk, természetesen túravezetők kíséretében. Ott ahol a gyalogos túrázók sem tudnak megbirkózni a hóval a motoros szánok könnyen boldogulnak. A legnehezebb hóviszonyok között is "talpon maradnak". Ha pedig elakadunk, jól jöhet a társak segítsége, akik kirángatják a hó fogságából a motorunkat.

Motorosszán program díjak

A túra díjakat a teljesített táv alapján különböztetjük meg, de a program időtartama változó lehet, mert egy tapasztaltabb, kisebb csoport gyorsabban haladhat, míg egy kezdő és nagyobb létszámú csapattal a túra időtartama jelentősen növekedhet!

  • 15 km ( ~ 1 órás) motorosszán túra                   24.000,- Ft / szán
  • 25 km ( ~ 1,5 -  2,5 órás) motorosszán túra       43.000,- Ft / szán
  • 40 km ( ~ 2,5 -  3,5 órás) motorosszán túra       59.000,- Ft / szán

Utazás egyénileg történik, de csoportok és egynapos program esetében mikrobuszos transzfert tudunk biztosítani.

Mikrobuszos transzfer díja mikrobusszal (maximum 8 fő) 80.000,- Ft  (egynapos program esetén).

indulas66Motorosszán túráink megfelelő hóviszonyok esetén január közepétől márciusig bármely időpontban indulnak a minimum létszám elérése esetén.

A motorosszán túra indulásához szükséges minimum létszám, 2 motorosszán, de hétvégi túra esetében lehetőség van más csoportokhoz csatlakozni.

A programra kötelező a motorosszán túrára is érvényes biztosítás megkötése!

A motorosszán során először egy eligazításon vehetünk részt, ahol megmutatjuk a kezelő- szerveket, a helyes ülésmódot, a testsúly áthelyezését a kanyarodáskor. A rövid ismertető után pedig először a sík részen ismerkedünk a motoros szánok képességeivel, majd nekivágunk az emelkedőknek és a lejtőknek. A szánokon nagyon jó világítás van, tehát a sötétedés sem jelenthet akadályt.

 

A Yamaha, Arctic Cat, Bombardier Ski Doo típusú motoros szánok 450-600-800 ccm-es motorral rendelkeznek. A túrákra 3 db egyszemélyes, 10 db kétszemélyes szán, valamint a kisebbeknek 2 db gyerekszán foglalható. Utóbbiakkal túrákra nem lehet menni!

A kétszemélyes szánok esetében a súlylimit kb. 150 kg!

A motoros szánok kezelése egyszerű, könnyen megtanulható. A szánok bérleti feltételeihez hozzá tartozik a betöltött 18 életkor és érvényes vezetői engedély.

Figyelem! A nem rendeltetésszerű használatból eredő károkért a résztvevők anyagi felelősséggel tartoznak!

A Szlovák Paradicsom természetvédelmi területein csak engedéllyel rendelkezők használhatják a motoros szánokat!

A túrák során fejvédő sisak viselése - melyet biztosítunk - kötelező!

A sisak alá javasolt símaszk használata, melyet érdemes hozni a programra. Símaszk bérleti díja 3,- Euro.

Programunk helyszíne a Szlovák Paradicsomban Rozsnyótól északra mintegy 30 km-re, Budapesttől 250 km távolságra található, ami autóval 3,5-4 óra utazást jelent.

 

Szállás javaslatunk a motorosszán túrákhoz

Rozsnyótól északra, mintegy 5 km távolságra egy hatalmas ősfás parkban található kastély panzió, mely 19 db kétágyas zuhanyzós, pótágyazható szobával rendelkezik. A panzióhoz külön étterem is tartozik ahol a helyi specialitások is megízlelhetők. A szállás motoros szán program helyszínétől kb. 25 km-re található.

 

Szállás díja

  • Egyágyas szobában (reggeli nélkül!)                             9.900,- Ft / fő / éj
  • Kétágyas szobában (reggeli nélkül!)                              7.900,- Ft / fő / éj
  • Háromágyas elhelyezés (reggeli nélkül!)                        7.500,- Ft / fő / éj

A panzió kitűnő konyhával rendelkezik, így az étkezések megoldhatóak helyben, de az étkezéseket (reggeli, ebéd, vagy vacsora) a vendégeknek egyénileg szükséges fizetniük!

Félpanziós ellátás 15 főtől igényelhető!

A program és szállás díjak  330,- Ft / Euro árfolyamig érvényesek!