Salza AKCIÓS rafting túra

Salza akciós rafting

AKCIÓS rafting túra Ausztriában a Salza folyón 2 éjszaka szállással

Az Ausztriai Salza akciós rafting túránkat azok számára ajánljuk, akik a lehető legkisebb költségből szeretnék megoldani a hétvégi vadvízi programjukat. Az időbeosztása teljesen megegyezik az ízelítő (1 rafting túra), vagy a  kétnapos hétvégi rafting (2 rafting túra) programjával és tartalmaz két éjszaka (péntek - szombati nap) szállást önellátással a Kanyon Aktív vadvízi bázison apartman jellegű szálláson, 2-3 ágyas panziós szobákban önellátással.

                                                      Ajánlatkérés

Részvételi díj

Salza kétnapos AKCIÓS rafting túra 2 éjszaka szállással:   42.000,- Ft / fő

Figyelem! Erre a túránkra a kedvezmények nem érvényesek!

Egynapos AKCIÓS ízelítő túra díja 2 éjszaka szállással:      31.000,- Ft / fő

Az ízelítő túra maximális létszáma túránként 10 fő!

Figyelem! A Salza Akciós rafting programokra vonatkozó maximális létszám 18 fő. A létszám elérése esetén már csak a normál kétnapos (2 rafting túra) és ízelítő (1 rafting túra) programunk rendelhető a kiválasztott szállással, vagy egyéb Salza rafting túra.

Salza rafting video

  • Grill barbecue vacsora:                           5.500,- Ft / fő
  • Háromfogásos éttermi vacsora:               6.000,- Ft / fő
A rendelhető vacsorákhoz szükséges minimum létszám 10 fő

 

A vadvízi programokra kötelező a vadvízi evezésre is érvényes biztosítás megkötése!

indulas11Program indulása: április vége és október közepe között hétvégenként a vadvízi túranaptár szerint, minden kétnapos hétvégi Salza túra esetén.

Rafting túra helyszíne: Ausztria, Salza folyó

 

A SALZA AKCIÓS RAFTING a következő szolgáltatásokat tartalmazza:

  • Egy, vagy két rafting túrát Ausztriában a Salza folyón, melynek időtartama 2,5-3 óra
  • Fertőtlenített, minden használat után kimosott neoprén ruházatot, melyet csak a rafting túra befejezése után kell leadni
  • Rafting túra közben energiapótló csokit, hideg időben teát
  • Digitális fotók készítését, melyek a Kanyon Aktív Facebook oldaláról letölthetőek
  • Két éjszaka szállást önellátással 2-3 ágyas panziós szobákban

A koronavírus veszély miatt a Salza rafting túrákkal kapcsolatos intézkedéseink itt olvashatóak. 

Salza rafting program rövid ismertetése

Az alábbiakban az ausztriai Salza rafting túránk rövid ismertetése olvasható. A részletes programok leírásához kérjük kattintson az oldal jobb oldalán található menüpontokra.

A kétnapos ausztriai Salza vadvízi evezés túráinkon általában 2-3 személyes vadvízi kenukkal evezünk, de igény esetén van lehetőség 6-8 személyes rafting hajókra is. Mivel a folyó könnyűnek mondható az átlagos fizikai adottságokkal is teljesíthető, még akkor is, ha valaki előtte még síkvízi kenuban sem evezett. A biztos úszótudás azonban kötelező feltétel!

A rafting program első napján általában a folyó felső részén evezünk kb. 10-12 km-t, mintegy 2,5-3 órát. Mindig olyan helyet választunk ki a beszálláshoz, mely könnyen megközelíthető, a hajók egyszerűen vihetők vízre, valamint nagyon fontos szempont, hogy az első pár km könnyen hajózható legyen. Ez a kezdők miatt lényeges, mert a könnyebb szakaszon ők is elsajátíthatják a vadvízi evezés fortélyait.

A második nap (kétnapos vadvízi evezés esetén) általában az alsó szakaszon evezünk, mely jellegéből fakadóan nagyobb vízhozamú, ezért izgalmasabb, mint a felső rész. Az előző napi gyakorlást követően ezen a túrán már a kezdőknek is kevesebbet kell foglalkozniuk a rafting hajó irányításának gyakorlásával, többet élvezhetik a hullámokat. A vadvízi evezés  programokat mindig megelőzi egy mindenre kiterjedő balesetvédelmi eligazítás, melynek célja, hogy a résztvevőket a lehető legjobban megtaníthassuk a vadvízi evezésre, illetve elmagyarázhassuk, hogy mi a teendő akkor, ha vízbe esik valaki, milyen pozíciót kell felvennie (háton úszva fejjel a folyásirány felé fordulva és előre nézve), hogyan segítenek a túravezetők borulás esetén. A rafting túrákon alapszabály, hogy minden 6 utasra legalább egy túravezető jut. Ők általában hasonló hajókban ülnek, mint az utasok (2-3 személyes kenukban), így lehetőség van arra is, hogy a félénkebbek, tapasztalatlanok túravezetővel evezzenek.  A 6-8 személyes rafting hajókat mindig túravezető kormányozza.

Amennyiben más szállást foglalna programjához, kérjük tekintse meg szállás javaslatainkat.

A Salza folyó megközelítése Budapestről:

Az általunk javasolt legkönnyebb útvonal: Budapest (M1) - Hegyeshalom - Ausztria (A4) - Bécs (S1, A1) - Wieselburg (25) - Göstling - Lassing - (24) - Wildalpen.

Javasolt útvonal Budapestről, Sopronból, Szombathelyről a Google tervezővel.

A Salza folyóról, program árakról javasolt útvonalról a Salza rafting oldalon írunk bővebben.

A csomag programok árai 350,- Ft / Euro árfolyamig érvényesek!