Soca kalandhétvége

 

Kalandhétvége - rafting, canyoning, barlangászat

A Soca völgye, nem csak a vadvízi evezést kedvelők mekkája. A térség számtalan izgalmas programmal várja a kaland- sportok kedvelőit. A Júliai- Alpok ezen része a canyoning sport egyik fellegvára, ahol számtalan különböző nehézségű kanyont találhatunk, valamint a Bovec fölé magasodó Kanin hegy gyomra Európa egyik legmélyebb barlangrendszerét rejti magában. A kétnapos program során a fenti izgalmas sportokból kaphatunk ízelítőt.
Program: 1 rafting + 1 canyoning a Susec canyonban + 1 barlangtúra a Srnca barlangban + grill vacsora.

Részvételi díj

Kétnapos vadvízi hétvége: 35.000,- Ft / fő                                 Ajánlatkérés

Csoport kedvezmény 10 %

Minimum létszám 30 fő, maximum létszám 60 fő

A vadvízi programokra kötelező a vadvízi evezésre is érvényes biztosítás megkötése!

indulas11Program indulása: április vége és október közepe között hétvégenként a rafting túranaptár szerint.

Azt, hogy hol töltöd az éjszakát, kiválaszthatod a szálláshelyeknél!

Aki pedig a túrázásban leli örömét, annak a Bovec főlé magasodó 1500-2500 m magas hegyek kíváló lehetőséget biztosítanak a túrázásra, kirándulásokra.

 

A SOCA KALANDHÉTVÉGE a következő szolgáltatásokat tartalmazza:

  • Vadvízi evezést 6-8 személyes rafting hajókban, melynek időtartama kb. 2,5 óra
  • Canyoning programot a Susec kanyonban kb. 2,5 óra időtartamban
  • Baralngászat programot, melynek időtartama 2,5 óra
  • Fertőtlenített, minden használat után kimosott neoprén ruházatot
  • Grill vacsorát a program első napján

Figyelem! három sport (rafting + canyoning + barlangászat) választása esetén valószínű, hogy a programok befejezése csak a második nap késő délután lesz, így a hazaérkezés Magyarországra is csak az éjszakai órákban lehetséges.

 

A rafting programot választók megízlelhetik, hogy milyen is az együtt evezés, az igazi csapatmunka élménye egy 6-8 személyes raft hajóban. Azoknak is ajánljuk, akik kicsit bátortalanabbak, vagy a hullámokban kicsit távolabbról szeretnének gyönyörködni! A rafting hajó stabilabb, ezáltal nagyobb biztonságérzetet nyújt, valamint mindig egy túravezető irányítja!

A Susec a környék legismertebb és egyik legkönnyebben teljesíthető kanyonja, mely leginkább egy vízi vidámparkhoz hasonlítható.  A canyoning túra során a Susec patak vájta szűk szurdokban kisebb- nagyobb vízeséseken ugrálva, csúszdázva, helyenként kötélen ereszkedve jutunk le a kiindulási pontig.

Bovectől csupán néhány kilométernyi távolságra található a Srnca barlang. A barlangtúra, gyakorlattal nem rendelkező vendégeink számára is könnyedén teljesíthető, mindazonáltal igazi barlangász élményeket kínáló program. Utunk során sziklát mászunk, szűk üregeken bújunk át és megcsodálhatjuk több száz tengeri kagyló lenyomatát. Kalandunk utolsó fejezeteként kötélen 40 métert ereszkedünk. A túra nem kifejezetten megerőltető, azonban teljesítése nagy kihívást jelent az ilyen körülményekhez nem szokott utasaink számára.
A túrára bárki jelentkezhet, aki átlagos fizikummal és kellő kalandvággyal rendelkezik. Mivel a barlangban szűk szakaszok nehezítik az előrejutást, ezért túlsúlyos vendégeinknek ezt a programot nem ajánljuk.

Útvonal Budapestről (566 km), gépkocsival kb. 6 óra

Az általunk javasolt útvonal: Budapest (M7) - Nagykanizsa - Letenye (M70) - Tornyiszentmiklós (A5) - Maribor (E57) - Celje - Ljubjana (E61) - Jesenice - Hrusica (201-202) - Ratece (SS54) - Tarvisio - Cave Del Predil (203) - Bovec.

Figyelem! Amennyiben Szlovénia érintésével közelítjük meg Bovec városát, Szlovén autópálya matricát is szükséges vásárolni, míg, ha Ausztrián keresztül utazunk (a magyar autópálya matricán kívül) csak az osztrák autópálya díjat kell kifizetni. Autópálya információk.

A Soca folyón kipróbálható aktivitásokról, program és szállásdíjakról a Soca rafting oldalon olvasható bővebb információ.