Hórafting

Hórafting

Végy egy felfújható rafting hajót, építs egy „bob pályát”, szereld fel a lelkes résztvevőket fejvédő sisakkal, majd ültesd be őket a hajóba és irány a lejtő. Tömören így lehet leírni a hórafting lényegét. Feltalálása valószínűleg egy olyan vadvízi evezőstől ered, aki nem törődött bele a szezon végébe és a raftingot szerette volna átültetni a téli sportok világába.

Bár a hórafting viszonylag új keletű, de tény hogy egyre népszerűbb a téli sportnak számít. A programunk gördülékeny lebonyolításában egy elektromos csörlő segít, mely a raft hajókat felvontatja a starthelyre.

A hórafting pálya hossza 400-600 m és meredekségéből adódóan csúszáskor a végsebessége elérheti az 50 km/óra sebességet is! De a sebesség nem minden. A pályát ki lehet alakítani úgy, hogy abban legyen néhány kisebb bukkanó, ugrató is. Természetesen a pálya megtervezésénél mindig a maximális biztonságot helyezzük előtérbe!

Mivel lehet még lecsúszni a havon? Megterveztünk egy hókerék elnevezésű szerkezetet, mely egy felfújható gumibelsőből és egy ponyva burkolatból áll. Ezzel lecsúszni igazán bátor dolog, de nem kis élmény!

Hórafting programunk helyszíne Szlovákiában, Lucenec (Losonc) várostól kb. 25 km északra Kokava Línia sípálya mellett található. A pályához egy speciális felvonó csatlakozik, ezzel lehet felhúzni a hajókat az indulási pozícióba. A hórafting pálya start pontját egy kb 10 perces sétával (500 m) lehet elérni. Amennyiben rendelkezünk síbérlettel a tárcsás felvonóval is megközelíthetjük a pályát.

A hórafting programok január második felétől, tartós hideg és megfelelő hóviszonyok esetén indulnak!

Hórafting program díjak
  • 6.500,- Ft / 4 óra (9-13, vagy 13-17 óráig)
  • 8.500,- Ft / nap (9-17 óráig)

Délelőtti program indulása 9:00, a délutáni program indulása 13:00

Ajánlott útvonalak Budapestről (kb. 2,5-3 óra):

1. Budapest - Hatvan - Salgótarján - Lucenec - Poltár - Kokava n. Rimovicou - (Hrinova felé) - Kokava Línia

2. Budapest – Hatvan – Salgótarján – Lucenec – (Zvolen felé) Kriván – Hrinova – (Hnusta, Kokava n.Rimovicou felé) – Detvianské Huta – Látky – Kokava Línia.