Soca sportok

Soca sportok leírása

Rafting

Szlovéniában a Soca folyó a vadvízi evezősök egyik legkedveltebb helyszíne, mely évszaktól függően kb. 25-30 kilométer hosszan biztosít változatos terepet a kezdők és profik számára egyaránt. A Soca márciustól októberig evezhető. A tavaszi esőzések és a hóolvadás okozta magas vízállás nagyobb hullámokat, gyorsabb sodrást, ezáltal nagyobb izgalmakat eredményez. Nyáron a folyó lelassul, ekkor kitűnő alternatívát kínál a családi kalandtúrákhoz, tanfolyamokhoz.

soca_rafting_191

A rafting túra során 6-8-10 személyes hajókat használunk, melyeket minden esetben képzett túravezető irányít. Rafting túrán általában a Cesoca - Trnovo szakaszon bonyolítjuk le a vízállástól függően és kb. 10-12 km távolságot evezünk 1,5 - 2 óra időtartamban. Rafting túrán a gyermekek 7 éves kortól vehetnek részt, de magas vízállás esetén a Seprenica - Tronovó szakaszon, csak 14 éves kortól evezhetnek!

Program díjak

Vadvízi kenu

A 2-3 személyes vadvízi kenukat csak gyakorlattal rendelkezőknek ajánljuk. Nem inden hajóban van túravezető, de a csoportot minden esetben kajakos, vagy kenus túravezetők kísérik. A túra hossza kb. 10-12 km (2-2,5 óra).

A vadvízi kenuzást gyermekeknek nem ajánljuk.

Program díjak

Canyoning

A Soca völgyét határoló hegyoldalakon számos patak zúdul alá csodás szurdokokon és vízeséseken keresztül, hogy szerény vízhozamával táplálja a folyót. A Bovecet körülölelő kb. 15-20km sugarú körön belül Európa egyik kanyonokban leggazdagabb vidéke tárul elénk.

Susec canyoning Szlovénia

A canyoning során a patakmederben az ott kialakult vízeséseken csúszdázva, sziklákon ugrálva és sétálva - technikásabb kanyonokban kötéllel ereszkedve - halad lefelé a csoport. Több canyoning túra esetében nincs lehetőség a beszálló-, ill. kiszálló helyek autóval történő megközelítésére, ezért többnyire az „igazi” programot rövid gyalogtúra követi, vagy előzi meg.

Túráinkat a Susec, a Fratarica és a Predelica kanyonokba szervezzük. A Bovectől néhány perc távolságban lévő Susec kanyon egy természetes aqua parkhoz hasonlítható, rendkívül élvezetes program sok-sok ugrással és csúszással és néhány ereszkedéssel. Olyan, mint egy vízi vidámpark. Ezen a programon gyermekek 7 éves kortól vehetnek részt. A túra indulását egy kb. 30 perces meredek túra előzi meg!

A másik két kanyon vízesésein való leereszkedés minden esetben sok kötéltechnikát igényel, így ezeket a Susec kipróbálása után, második lépcsőfokként javasoljuk. (A Parabola vízesés 50 m magas!) Ezeken a nehéz canyoning programokat 15 éves kortól ajánljuk és fontos, hogy a résztvevők ne legyenek tériszonyosak!

 

Figyelem! A canyoning programokat nem ajánljuk annak, akinek valamilyen végtag, vagy gerinc sérülése volt, tériszonyosoknak, valamint jelentős túlsúllyal rendelkezőknek.

Program díjak

Gekkó

vadvízi GekkóA gekkózás a legjobb móka, ami garantáltan megnevettet. A kis színes Gekkók már önmagukban is viccesek, melyekben a kézzel-lábban kalimpáló utasaik látványa csak fokozza a hangulatot. A csapat igényeihez, vagy a gyerekek korához mérten választunk egészen könnyű szakaszt, avagy nagyobb kihívást... A Gekkók mérete, nagysága, egyforma, ezért igazán élvezetes azok számára lehet, akik könnyebbek, mint 90 kg. Gyerekek 7 éves kortól vehetnek részt a programon.

Program díjak

Hydrospeed

soca_hydrospeed_16A Soca és mellékfolyója a Koritnica kiváló lehetőséget nyújt e különös sportág kipróbálásához. A folyó márciustól októberig evezhető, de a hideg víz miatt hydrospeed túrákat csak májustól szeptemberig indítunk. A tavaszi esőzések és a hóolvadás okozta magas vízállás nagyobb hullámokat, gyorsabb sodrást, ezáltal nagyobb izgalmakat ígér. A túra résztvevőit kajakos vagy kenus túravezetők kísérik, akik mutatják a követendő vonalat és ügyelnek a biztonságra.

Program díjak

Barlangtúra

Soca rafting, canyoning, barlangászatA Bovec fölé magasodó Kanin hegy Európa egyik legmélyebb barlang-rendszerét rejti. A program során igazi barlangász élményekkel gazdagodhatsz, miközben az előrejutást vizes részek, szűk járatok és mély ereszkedések nehezítik. A kijárat kb. 40 m-es magasságban egy függőleges sziklafalon található, ahonnan csak kötélen ereszkedve lehet lejutni. A barlang falát kagyló lenyomatok díszítik. A túra nem kifejezetten megerőltető, azonban teljesítése igazi kalandtúra...

Program díjak