Soca rafting

Vadvízi programok a Soca folyón

Szlovénia legnépszerűbb vadvízi sportokra alkalmas folyója a Soca a Júliai-Alpok hegyei között, három csodálatos völgy találkozásánál található. Szlovénia egyik legkedveltebb idegenforgalmi központja Bovec, mely télen a sízés, tavasztól-őszig pedig a vadvízi túrák és a hegyi sportok szerelmeseit csábítja. A városka éttermeiben a kitűnő helyi konyha, olasz ételek, finom borok mellett családias hangulat kényezteti a vendégeket. A Júliai-Alpok-ból előtörő Soca változatos medrével, kristálytiszta vizével Szlovénia és Európa egyik legkedveltebb rafting paradicsoma. A térség számos program lehetőséget kínál a sportot, kihívást kedvelők számára. A vadvízi sportok áprilistól október közepéig űzhetőek a folyón és a környező patakokon. Természetesen ezek közül a legnépszerűbb a rafting túra és a canyoning. De kipróbálható a hydrospeed és a gekko is, valamint a barlangászást is kipróbálhatjuk.

Az egyedülállóan smaragd színű Soca folyó különböző erősségű szakaszaival remek lehetőséget biztosít a rafting túrákhoz. A környék meseszép szurdokai a canyoning programokhoz csinálnak kedvet, a számtalan vízesés és történelmi látnivaló pedig a gyalogtúrázókat csábítja. Talán kevesen tudják, hogy az I. Világháborúban 1915-1917 között itt vívták az isonzói csatákat, ahol az Oszták-Magyar Monarchia katonái is harcoltak. A csatáknak számos emlékmű, erőd és bunker emlékeztet.

Aki pedig a túrázásban leli örömét, annak a Bovec főlé magasodó 1500-2500 m magas hegyek kiváló lehetőséget biztosítanak a túrázásra, kirándulásokra.

Soca rafting térkép

Rafting túrákat a vízállástól függően Česoča – Trnovo közötti szakaszon bonyolítjuk le és az evezés 6-8-10 személyes rafting hajókkal történik. A Česoča – Seprenica szakasz könnyebb WW I - WW II erősségű, a Seprencia – Trnovo rész erősebb WW II – WW IV erősségű rafting szakaszokat is tartalmaz. A vadvízi evezés program során természetesen minden hajóban képzett túravezető kormányoz.

A Soca 170 cm-es vízmagasságig evezhető (Zaga vízmérce).

Soca hétvégi programok díja

A programok részletes leírása a programnévre kattintva olvasható.
     Program megnevezésProgram  díj Kedvezmények
Rafting program16.300,- Ftcsoport (10 %)*
Canyoning program17.000,- Ftcsoport (10 %)*
Gekko program17.000,- Ftcsoport (10 %)*
Hydrospeed program17.000,- Ftcsoport (10 %)*
Barlangászat program18.700,- Ftcsoport (10 %)*
Rafting hétvége28.000,- Ftcsoport (10 %)* törzsutas (5 %)
Rafting -  canyoning28.000,- Ftcsoport (10 %)* törzsutas (5 %)
Rafting - gekko28.000,- Ftcsoport (10 %)* törzsutas (5 %)
Canyoning - gekko28.000,- Ftcsoport (10 %)* törzsutas (5 %)
2 rafting - canyoning39.000,- Ftcsoport (10 %)* törzsutas (5 %)
Rafting - canyoning - gekko39.000,- Ftcsoport (10 %)* törzsutas (5 %)
* Csoport kedvezmény: adott programon minim 15 fő részvétele esetén lehetséges

Július 1. - augusztus 30. között a programok hétköznap is foglalhatóak.

A program díjak 350,- Ft / Euro árfolyamig érvényesek!

 

indulas66Indulási időpontok

Április 18. - október 17. között hétvégenként a rafting túranaptár szerint.

Június - július - augusztus hónapban hétköznap is!

Azt, hogy hol töltöd az éjszakát, kiválaszthatod a szálláshelyeknél!

Útvonal Budapestről (566 km), gépkocsival kb. 6 óra

Az általunk javasolt útvonal: Budapest (M1) - Győr - (M85-M86) -  Szombathely (87-89) - Ausztria - (63--63A- 50) -  St. Johann in der Haide (E59 - A2) - Graz - Klagenfurt - Villach - (A2-SS13) - Olaszország - Tarvisio -  (SS54)  - Cave Del Predil -  Szlovénia (203) - Bovec.

Figyelem! Amennyiben Maribor - Ljubjana útvonalon közelítjük meg Bovec városát, Szlovén autópálya matricát is szükséges vásárolni, míg, ha Ausztrián keresztül utazunk (a magyar autópálya matricán kívül) csak az osztrák útdíjat kell kifizetni.

Autópálya információk.