Motorosszán túra Erdélyben

A Kárpátok ölelésében magasodó Erdélyi-Szigethegység turisztikailag talán legérdekesebb részén, a Bihar-hegységben található Biharfüred (Stana de Vale), mely 1800 m méter magas hegyek ölelésében fekszik 1100 m-rel a tengerszint felett. Biharfüred népszerű a túrázók, aktív kikapcsolódásra vágyok körében. Nyáron inkább a kirándulók, míg télen a síelők látogatják a környéket. Egyik legkedveltebb téli program a motorosszán túra, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

 

Tervezett menetrend

A péntek esti érkezést, majd a vacsorát követően elfoglaljuk a szobákat, a program másnap reggel kezdődik, amikor megismerkedünk a „gépekkel”, rövid eligazításon veszünk részt és természetesen ki is próbáljuk a motoros szánokat. Ha mindenki megbízhatóan tudja kezelni a gépeket, ráérzett a helyes és biztonságos ülésmódra elindulunk az egész napos  túrára. Lesznek részek, ahol gyorsabban haladhatunk, de bizonyos helyeken egyesével lehet csak közlekedni. Előfordulhat, hogy egymáson kell segíteni, ha valamelyik szán túl mélyre ássa magát a hóban.

Délben egy hosszabb pihenőt tartunk és elfogyasztjuk a hideg ebédünket (program díja tartalmazza), majd visszaindulunk a szállásunk felé. Az első napi túra időtartama kb. 5-7 óra a résztvevők fizikai kondíciójától függően.

A szállodai vacsorát követően lehetőség van egy kisebb éjszakai motorosszán túrára is. Ennek díját a program ár tartalmazza!

Előzetes jelentkezés alapján első napi program és vacsora, illetve éjszakai motorosszán túra után lehetőség van egy közös esti grill partira is. Figyelem! Erre a program előre szükséges jelentkezni!

Grill parti díja alkoholos és alkoholmentes italokkal    13.000,- Ft / fő

Másnap – reggeli után az előző naphoz hasonlóan ismét 5-7 óra időtartamú túrára indulunk és a túra közben fogyasztjuk el hideg ebédünket. Megérkezés után kb. 17 órakor indulunk Budapestre.

Figyelem! A motoros szánokat mindenki csak saját felelősségére használhatja! Minden a motoros szánban okozott kár, illetve a helyreállítás teljes anyagi költsége a bérlőt terheli és a helyszínen köteles megfizetni a szervezőknek.

A motorosszán túrákon gyerekek 7 éves kortól  vehetnek részt szülői felügyelettel és 14 éves kortól szülői engedéllyel. A kisebb szánokat bizonyos szakaszokon 14 éves kor feletti gyermekek is tudják vezetni.

Motorosszán túra és szállás díjak KÉTNAPOS TÚRA esetén
Program / szállás megnevezésProgram / szállás díj
 Kétnapos motorosszán túra két éjszaka, szállással, teljes ellátással205.000,- Ft / fő
Két fő esetén a 2. főnek (utasként, vagy gyerek) kétnapos túra két éjszaka, szállással, teljes ellátással89.000,- Ft / fő
 Plusz éjszaka szállás félpanziós ellátással  (vacsora, reggeli) kísérőknek, vagy annak, aki nem vesz részt a túrán.19.900,- Ft / fő
 Esti buli (étkezés: grillhúsok, alkoholos és üdítő   ital fogyasztással)13.000,- Ft / fő
Motorosszán túra és szállás díjak EGYNAPOS TÚRA esetén
 Egynapos motorosszán túra két éjszaka, szállással, teljes ellátással148.000,- Ft / fő
 Két fő esetén a 2. főnek (utasként, vagy  gyerek) egynapos túra két éjszaka szállással, teljes ellátással65.000,- Ft / fő
Egynapos motorosszán túra egy éjszaka, szállással, teljes ellátással129.000,- Ft / fő
 Két fő esetén a 2. főnek egynapos túra (utasként, vagy gyerek) 1 éjszaka, szállással, teljes ellátással46.000,- Ft / fő
 Egynapos motorosszán túra (kb. 6-8 óra) ebéddel a túra közben,  szállás nélkül105.000,- Ft / fő
 Egynapos túra (kb. 6-8 óra) ebéddel a túra közben,  szállás nélkül utasként35.000,- Ft / fő
A program és szállás díjak a karácsony – szilveszter közötti időszakra nem érvényesek!

A program díj a következőket tartalmazza:

  • A megrendelt program szerinti szállást és ellátást (reggeli, ebéd a túra közben, vacsora)
  • Egy, vagy kétnapos motorosszán túrát (naponta 6-8 óra)
  • GRÁTISZ ÉJSZAKAI TÚRÁT, (kétnapos túra esetében) motorosszán bérleti díját (üzemanyag, kenőanyag stb.) és sisakot
  • Utasbiztosítást a motorosszán túra programra
  • Túravezetést

A túrához ajánlott öltözet, meleg téli ruházat (síruha előnyt jelent), kesztyű, meleg bakancs, vagy hótaposó és síszemüveg, vagy napszemüveg. A túrához motoros sisakot biztosítunk. Ez alá egy nagyon vékony sapkát, vagy sí maszkot érdemes lehet felvenni. Praktikus viselet a kamásli, mert ez megakadályozza, hogy a hó alulról a nadrág és a bakancs, vagy hótaposó közé jusson.

Előre egyeztetett igény esetén ruházatot (kabát, sínadrág, kesztyű, hótaposó) tudunk biztosítani. Ruházati felszerelés bérleti díja 8.000,- Ft / fő a két napra.

Indulási időpontok

December közepétől megfelelő hóviszonyok esetén (min. 30-40 cm vastag hótakaró), minden hétvégén és előre egyeztetett hétköznapi időpontokban is!

A motorosszán túrákhoz javasolt szállásunk

A programunkhoz foglalt szálloda Stana de Vale völgyben 1100 méteres tengerszint feletti magasságban található. A háromcsillagos hotel ózondús, nyugodt környezetben helyezkedik el, és erkélyes szobákat, éttermet és wellness-központot kínál. Minden szoba minibárral és TV-vel rendelkezik. A szobákhoz tartozó fürdőszobákban zuhanykabin és ingyenes pipereszett található. Az étterem nemzetközi ételeket kínál, és vacsora után a vendégek betérhetnek egy italra a szálloda bárjába. A wellness-részleg gyógynövényes és galvános fürdőt, valamint masszázs és fizikoterápiás kezeléseket kínál. Stana de Vale (Biharfüred) sípályái 300 méterre találhatóak.

A szállás díjat a kétnapos és egynapos program csomagok tartalmazzák. Ezért csak annak szükséges kifizetnie a szállás díjat, aki a motorosszán túrán nem vesz részt!

Szállás díja félpanziós ellátással kétágyas szobában 19.900,- Ft / fő / éj

Ajánlott útvonal

Budapest – Nagyvárad – Belényes – Biharfüred (kb. 400 km, személygépkocsival kb. 5 óra). Romániai útszakaszra (is) szükséges autópálya matricát vásárolni! Az út utolsó 20 km-es szakasza hegyi szerpentin és a szállás 1100 m magasan található, ezért téli gumi és használható hólánc kötelező felszerelés!

A program és szállás díjak  330,- Ft / Euro árfolyamig érvényesek!