Olympus TG6 fényképezőgép

Olympus Tough TG-6 fényképezőgép

Lenyűgöző ellenálló képesség mindenféle környezetben: kalandokra tervezve.

A Tough sorozat és a TG-6 csúcsmodell fejlesztésének célkitűzése egy kézre álló, megbízható társ megalkotása az embert és gépet próbáló környezetben történő használatra optimalizálva: vízálló1 15 méter mélységig, porálló1, ütésálló1 akár 2,1 méter magasságból történő leejtés esetén is, törésálló1 100 kg terhelésig, valamint fagyálló1 -10°C hőmérsékletig, illetve dupla védőlencsés objektív-kialakítást kapott a tökéletesen páramentes használhatóság érdekében. Az új LB-T01 levehető objektívvédő hatékony védelmet kínál a karcolások ellen, valamint a PT-059 búvártok akár 45 méter vízmélység esetén is biztosítja fotók és videók rögzítését (mindkét kiegészítő külön kapható).
A nagy népszerűségnek örvendő Olympus Field Sensor System segítségével helyadatokat, mélységet és magasságot, valamint levegő- és vízhőmérsékletet is menthetünk a fotók és videók kiegészítő adataiként.

 

Kiváló képminőség a különösen fényerős objektívnek, a nagysebességű érzékelőnek és az Olympus legújabb fejlesztésű képprocesszorának köszönhetően.

A kategória élvonalát képviselő F22 zoom objektív, illetve a rendkívül gyors, hátsó megvilágítású, nagyérzékenységű CMOS képérzékelő által a TG-6 fantasztikus képek és videók készítésére alkalmas. Az új digitális telekonverter a 4x optikai zoomfaktort megduplázza – tehát akár 8x zoom használatát teszi lehetővé. A képszenzor üvegén található tükröződésmentesítő (AR) bevonat segít a szellemkép és a becsillanás hatásainak csökkentésében, míg a profi fotósoknak szánt OM-D E-M1X fényképezőgépből származó TruePic VIII képprocesszor a képzaj redukciójában és a gyenge kontraszttal jellemezhető képterületek felbontásának növelésében nyújt hathatós segítséget. A RAW képmentés által a TG-6 biztosítja a szerkesztés lehetőségét az Olympus Workspace, illetve más, a TG-6 RAW fájlokat támogató képszerkesztő szoftverrel.

 

Egyedülálló makrórendszer a tökéletes közelképekhez – akár 1 cm tárgytávolsággal.

A Tough TG-6 a lélegzetelállító közelképek készítéséhez fejlett, sokoldalú makrófelvétel-rendszert biztosít, melynek köszönhetően átléphetünk az emberi szem számára látható világ korlátain. Mindössze 1 cm tárgytávolsággal és 7x3 legnagyobb nagyítással a fényképezőgép a mikroszkopikus világ csodáiról lenyűgöző minőségű felvételek készítését teszi lehetővé. A makrórendszer négyféle felvételi móddal rendelkezik: a Microscope, Microscope Control, Focus Bracketing és Focus Stacking módokkal. A Focus Stacking felvételi mód 3-10 felvétel készítésével finomhangolja a témák élességét és más beállításokat a sokoldalú felhasználhatóság és a még pontosabb végeredmény elérése érdekében.

 

Átfogó beállítást kínáló víz alatti felvételi módok és kiegészítők széles választéka a felszerelés bővítéséhez.

A víz alatti felvételkészítés lehetőségeinek további bővítése érdekében a Tough TG-6 ötféle víz alatti felvételi módot kínál: az Underwater Wide, Underwater Snapshot, Underwater Macro, Underwater Microscope és Underwater HDR módokat. Az egyes felvételi módok a beállításokat a különféle témáknak megfelelően optimalizálják. A népszerű Underwater White Balance mód háromféle beállítási lehetőséggel gazdagodott, melynek köszönhetően a nagyobb mélységekre jellemző környezetnek megfelelő színkorrekció is választható. A körkörös halszemeffekt eléréséhez az új, opcionális FCON-T02 halszemkonverter áll rendelkezésünkre – a kiegészítők által kínált széleskörű felhasználhatóság további bővítését kínálva.

Az új Tough TG-6 piros és fekete színben, az új kiegészítők mellett (a lentebb látható lista szerint) 2019 júliusának elejétől kapható, 149.990.- HUF javasolt fogyasztói áron.
A már így is nagyszerű ár-érték arányhoz a hat hónapos jótállás-kiegészítés társul4, ehhez mindössze a gép regisztrálása szükséges a MyOlympus rendszerében: www.my.olympus.eu.

A búvárkodás szerelmesei további információt, tippeket és trükköket kaphatnak a Tough! sorozat fényképezőgépeivel a víz alatti világ lenyűgöző felvételekkel történő megörökítéséhez a www.olympus.eu/underwater weboldalon.

 

Új kiegészítők a Tough rendszer bővítéséhez.

A Tough fényképezőgépek egy sokoldalúan – például vízálló konverterekkel, védőtokkal, illetve a mélyebb merülésre való búvártokkal – bővíthető fotós rendszer alapját képezik. Mindegyik kiegészítőt olyan masszív ellenálló képesség jellemzi, mint a fényképezőgépek, amelyekhez az Olympus mérnökei tervezték.

 

A TG-6 csúcsmodell megjelenésével együtt az alábbi új kiegészítők is bemutatkoznak:

  • PT-059 búvártok az akár 45 méter mélységben is gondtalan fotózáshoz és videofelvétel-készítéshez. A fényképezőgép vezérlőtárcsája a búvártokban is használható, így egyszerűen finomhangolható az expozíció korrekció a víz alatti témáknak és környezetnek megfelelően. Két külső (UFL-3) vakuegység is csatlakoztatható a búvártokhoz, így többvakus rendszerrel dolgozhatunk, kifejezetten kompakt méretben.
  • CSCH-127 szilikon váztok a fényképezőgép felületeinek karcolás elleni védelméhez – mely ráadásul megnövelt tapadást biztosít a biztos tartáshoz, például téli, vagy vízi sportok közben. LG-1 LED fényvezetőt, illetve FD-1 vakudiffúzort is felhelyezhetünk a gépre a váztokkal együtt.
  • LB-T01 objektívvédő az optika frontlencséjének karcolás és szennyeződés elleni védelmére. A védőlemezek nyitása-zárása egyszerűen, az él elforgatásával végezhető – mely akár kesztyűvel is gondtalan használhatóságot biztosít.
  • FCON-T02 halszemkonverter a körkörös és az átlós halszemeffekt közötti gyors és egyszerű váltáshoz. A konverter használatához a külön megvásárolható CLA-T01 konverter adapter használata is szükséges.
  • UC-92 lítium-ion akkumulátortöltő az LI-92B Tough fényképezőgép-akkumulátor kb. 2,5 óra alatt történő teljes töltéséhez a gép USB csatlakozóján keresztül.

A Tough! TG-6 jellemzőiről és kiegészítőiről további információ a www.olympus-europa.com/tough oldalon érhető el.