Vadvízi sportok bemutatása

Rafting

A rafting 6-8-10 személyes felfújható raft hajóban történő evezést jelent, amit a csapatmunka tesz érdekessé. Az irányítás a hátul ülő kormányos feladata, a hajó sebességét azonban a „legénység” összehangolt munkája adja.

Vadvízi kenuzás

Hazánkban az egyik legelterjedtebb vadvízi sport, melynek fő kelléke a 2-3 személyes, felfújható vadvízi kenu. Az evezősök a hajó két oldalán eveznek, félig térdelő, félig ülő helyzetben. A hátul ülő kormányoz, de a társa is sokat segíthet a hajó elejéből az irányításban, az esetleges akadályok jelzésében.

Vadvízi kajakozás

„A vadvízi sportok sportja”, amelyet a vadvizet szerető és ismerő emberek egy idő után mindenképpen szeretnének kipróbálni. Nagyon izgalmas és élvezetes dolog „testközelből” küzdeni a habokkal, de mindenképpen előzetes ismereteket igényel. Ahhoz, hogy élvezhesd a kajakozást érdemes megtanulnod a víz alatti, úgynevezett eszkimó-fordulót.

Canyoning

Egy speciálisan megerősített neoprén ruhában ereszkednek le a résztvevők egy patak medrében. Néha simára csiszolt köveken csúszdázva, nem ritkán a kövekről ugrálva, esetenként kötélen leeresztve jut le a csapat az indulási pontra.

Hydrospeed

A vállalkozó kedvű társaság egy fél centi vastag neoprén ruha, egy pár uszony és egy műanyag úszótest segítségével hódítja meg a vadvizű folyót, természetesen tapasztalt túravezető kíséretében. Külön izgalmat jelent megtanulni a kanyarodást, a megfordulást és a kikötést. A sziklák mögé beállva a szó szoros értelmében hullámlovagolhatnak is a résztvevők.